Τελευταία ενημέρωση:
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 10:50

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Επίδομα παιδιού: Πότε θα πιστωθεί η 5η δόση στους δικαιούχους;
Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019 - 10:58:03 πμ

Με το άρθρο 214 του νόμου 4512/2018 θεσπίστηκε το «Επίδομα Παιδιού», που καταβάλλεται από 1/1/2018 και αντικαθιστά στην ουσία το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων – Πολυτέκνων.

Το επίδομα καταβάλλεται σύμφωνα με τον αριθμό των ανηλίκων τέκνων αλλά και  εισοδηματικά κριτήρια. Για την λήψη του επιδόματος δεν αρκεί μόνο η δήλωση φορολογίας της τρέχουσας χρονιάς αλλά 5 συναπτά έτη. 

Γράφει η Φωτεινή Μακρή – Λογίστρια Φοροτεχνικός

Εξαρτώμενα τέκνα είναι τα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισμένα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους, ή το 19ο έτος, αν φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Για τα παιδιά που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ηλιακό όριο είναι το 24ο.  Αλλά και τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, καθώς και τα ορφανά που αποτελούν ιδία οικογένεια όταν έχει επέλθει θάνατος και των δύο γονέων.
Να ενημερώσουμε ότι τον Σεπτέμβριο, δεν έγινε η αναμενόμενη εκκαθάριση με τα δεδομένα της τελευταίας δήλωσης φορολογίας οπότε δεν έχουν πιστωθεί τυχόν διαφορές ή το αντίθετο. 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΕΚΝΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2019

Στην περίπτωση γέννησης τέκνου εντός του 2019, δικαιούστε επίδομα απ’ τον επόμενο μήνα της γέννησης. Απαραίτητο είναι να έχει εκδοθεί ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του παιδιού για να υποβληθεί η αίτηση. Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΕΚΑ ο οποίος είναι υπεύθυνος για την χορήγηση του επιδόματος. Αν έχετε υποβάλλει ήδη αίτηση τότε θα γίνει τροποποίηση της προηγούμενης προσθέτοντας και τα στοιχεία του νέου μέλους. 
 

ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Σε περιπτώσεις που οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση την αίτηση την υποβάλλει ο γονέας που έχει την επιμέλεια. Απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική επισύναψη της δικαστικής απόφασης ή όποιου εγγράφου αποδεικνύει την συμφωνία. 


Σύμφωνα με την κ. Δόμνα Μιχαηλίδου «Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων» μέχρι το τέλος του έτους θα επέλθουν αλλαγές στις προυποθέσεις χορήγησης του επιδόματος και κυρίως όσον αφορά την διαμονή στην χώρα και τα έτη υποβολής φορολογίας εισοδήματος. Η Πενταετία θα αντικατασταθεί με την δεκαετία όπως ήταν σε ισχύ πριν την 1/1/2018. Μένει να δούμε τις σχετικές αλλαγές και όλο το πλαίσιο των νέων διατάξεων. Όλα δείχνουν ότι η επόμενη πληρωμή του επιδόματος θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί, 25 με 26 Νοεμβρίου. 


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]