Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Σάββατο, 18 Αυγούστου 2018, 01:52
18.8.2018 | 01:52
  Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό της Αμερικανικής Εταιρείας Γηριατρικής (JAGS), τόσο οι πολλές όσο και οι λιγοστές ώρες ύπνου ενέχουν κινδύνους για την υγεία. Στο πλαίσιο της μελέτης τους, ερευνητές από την Ιαπωνία παρακολούθησαν 1.517 ενήλικες ηλικίας 60 ετών και άνω για διάστημα 10 ετών. Μέσα στη δεκαετία καταγράφηκαν 294 νέα περιστατικά άνοιας και 282 θάνατοι. Αφού συνυπολόγισαν παράγοντες-κλειδιά όπως το φύλο και η ηλικία, οι ερευνητές εξέτασαν την έκβαση της υγείας των συμμετεχόντων ανάλογα με τη διάρκεια του ύπνου τους και διαπίστωσαν ότι περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια ή να χάσουν τη ζωή τους είχαν όσοι απολάμβαναν λιγότερες από 5 ή περισσότερες από 10 ώρες ύπνου κατά μέσο όρο καθημερινά, συγκριτικά με όσους κοιμούνταν από 5 έως 6,9 ώρες.
18.8.2018 | 01:27
  Το Αγαπώ και Πράττω μας προσκαλεί τη Τετάρτη στις 29 Αυγούστου 2018, στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης να δώσουμε τα χέρια για άλλη μια φορά, μαζί με καλλιτέχνες της περιοχής και να βοηθήσουμε τον Γιώργο Καλιαέβ έναν νέο άνθρωπο μόλις 20 ετών που μεγάλωσε στην Κύμη και πάσχει από λευχαιμία β επιπέδου να κερδίσει τον αγώνα για την ζωή.   Τη Τετάρτη στις 29 Αυγούστου μαζευόμαστε όλοι στο λαογραφικό μουσείο Κύμης σε μία ημέρα αγάπης! Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την Παραμυθοχώρα στις 19:30, μια παράσταση κουκλοθέατρου και animater show που υπόσχεται να ενθουσιάσει τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό live από τους Γιώργο & Εύα και τον Νίκο Γεωργίου.  Η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά και τα χρήματα που θα μαζευτούν θα δοθούν για τη θεραπεία του Γιώργου. Ελάτε να ενώσουμε τα χέρια μας και να μετατρέψουμε για ακόμα μια φορά την αγάπη μας για τους νέους ανθρώπους της περιοχής σε πράξη!! Ολοι μαζί μπορούμε! *Μπορείτε να βοηθήσετε τον Γιώργο και κάνοντας απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του στην εθνική τράπεζα: GR38161071683 Παραλήπτης είναι: VARINA (η μητέρα του Γιώργου).
18.8.2018 | 01:09
  Την Δευτέρα 20 Αυγούστου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης -Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης, που θα συζητηθούν είναι τα εξής: Συζήτηση σχετικά με το «Σχέδιο Παροχής Υπηρεσιών Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης, Φροντίδας και Παραμονής» του Σωματείου Άγγελοι στη Γη. Ενημέρωση σχετικά με την υπό κατασκευή τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου.  Αποδοχή παραίτησης  από την θέση του αναπληρωματικού  μέλους Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου  και ορισμός νέου. Λήψη απόφασης για την συμμετοχή    του Δήμου σε ΦοΔΣΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας , σύμφωνα με το άρθρο 245 του Ν. 4555/2018. Λήψη απόφασης  περί  ορισμού  δύο μελών του Δημοτικού Συμβουλίου για την Συγκρότηση της Επιτροπής Εκτίμησης ακινήτου. Λήψη απόφασης σχετικά με την αναγκαστική απαλλοτρίωση του ακινήτου του Αγροτικού Ελαιουργικού Συν/σμού Κύμης, που βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Κύμης του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Λήψη απόφασης περί έγκριση της τριμηνιαίας έκθεσης 1ου τριμήνου οικ. Έτους 2018 . Λήψη απόφασης περί έγκριση  της υπ. αριθ. 47/2018 απόφασης του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου με θέμα: «Αναμόρφωση 2η  οικ. έτους 2018».                                                   Λήψη απόφασης περί έγκριση απόφασης υλοποίησης με ιδία μέσα της Πράξης «Κέντρα Κοινότητας Δήμου Κύμης-Αλιβερίου». Λήψη απόφασης περί έγκριση  Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της πράξη« Κέντρα Κοινότητας Δήμου Κύμης –Αλιβερίου» Με κωδικό ΟΠΣ 5002613. Λήψη απόφασης με θέμα: Μηχανισμός πιστοποίησης Εκτέλεσης της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Κύμης-Αλιβερίου» με κωδικό ΟΠΣ 5002613. Λήψη απόφασης περί βεβαίωσης ότι το  ακίνητο ιδιοκτησίας Δημά Δημητρίου, βρίσκεται εντός της ζώνης των 800 μέτρων του Οικισμού Καλημεριάνων  της ΔΕ Κύμης. Λήψη απόφασης για την καθαίρεση τμήματος τοίχου  Αντιστήριξης πρανών και κατασκευή Οικοδομικού έργου ( Διώροφη Οικοδομή). Λήψη απόφασης περί   έγκρισης των πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 219 του ν. 4412/16.     Λήψη απόφασης περί έγκρισης διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου. Λήψη απόφασης περί έγκρισης αποφάσεων ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου περί διενέργειας προμήθειας  γάλακτος  στους δικαιούχους. Λήψη απόφασης περί  έγκρισης της υπ΄αριθ. 15/2018 απόφασης της ΔΕΠ του Δήμου  περί παραχώρησης αιθουσών Σχολείων κ.λ.π. Εξέταση αιτήματος δημότη για έκτακτη οικονομική Ενίσχυση. Εξέταση αιτήματος του Φιλοζωικού Σωματείου CUMA Κύμης –Αλιβερίου για χορηγία ποσού 5.000,00€. Λήψη απόφασης περί έγκρισης απαλλαγής Δημοτικών τελών και Δημοτικού φόρου του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου στον Άγιο Λουκά Αλιβερίου Ευβοίας. Λήψη απόφασης περί έγκρισης απαλλαγής Δημοτικών τελών και Δημοτικού φόρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τ.Κ. Αχλαδερής. Λήψη απόφασης περί έγκρισης απαλλαγής Δημοτικών τελών και Δημοτικού φόρου του Ευκτήριου οίκου των Χριστιανών Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Κύμη Ευβοίας.
18.8.2018 | 01:03
  Το σημερινό Doodle γιορτάζει την έναρξη των 18ων Ασιατικών Αγώνων, επίσης γνωστή ως Asiad. Διοργανώνονται από το Ολυμπιακό Συμβούλιο της Ασίας και διοργανώνονται κάθε τέσσερα χρόνια, οι Ασιατικοί Αγώνες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολυ-αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, πίσω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Φέτος η χώρα υποδοχής είναι η Ινδονησία, με εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην παλαιότερη πόλη της χώρας, το Palembang, και την πρωτεύουσα της Τζακάρτα. Οι αθλητές από έξι ασιατικές χώρες συναγωνίστηκαν κατά τους πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος της Άπω Ανατολής το 1913 στη Μανίλα. Αν και τα παιχνίδια αυτά σταμάτησαν το 1938, υπήρξε ευρεία υποστήριξη για έναν διαγωνισμό που προώθησε τα ολυμπιακά ιδεώδη μιας ειρηνικής κοινωνίας και την "αρμονική ανάπτυξη της ανθρωπότητας". Φέτος, αθλητές από 45 χώρες θα αγωνιστούν σε 55 εκδηλώσεις. Η κολύμβηση και στίβος θα προσελκύσει πάντα ένα μεγάλο κοινό στους Ασιατικούς Αγώνες, και υπάρχουν πολλά άλλα αθλήματα εκπροσωπούνται επίσης. Αυτό το έτος σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο ενός άλλου είδους μη φυσικών γεγονότων: esports, ή ανταγωνιστικά βιντεοπαιχνίδια. Τα Esports θα θεωρηθούν αυτή τη χρονιά ως κατηγορία "επίδειξης", επομένως δεν θα δοθούν επίσημα μετάλλια, αλλά σχεδιάζουν να το κάνουν στο 2022 Ασίας Αγώνες στο Hangzhou της Κίνας. Καλή τύχη σε όλους τους αθλητές που εκπροσωπούν τις χώρες τους στους Ασιατικούς Αγώνες του 2018!
18.8.2018 | 01:02
  Η αλήθεια είναι πως οι λευκοί μπασκετμπολίστες δεν έχουν και την… τιμητική τους στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Όμως όταν αυτό συμβαίνει, τότε σίγουρα υπάρχει σοβαρός λόγος. Ένας από αυτούς και ίσως ο καλύτερος είναι και ο Λάρι Μπερντ, ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες που έχει γνωρίσει το παγκόσμιο μπάσκετ. Πολλοί είναι, δε, αυτοί που τον κατατάσσουν μέσα στην κουφαία τριάδα όλων των εποχών, μαζί με Μάικλ Τζόρνταν και Μάτζικ Τζόνσον. Διάβασε στη συνέχεια για τα κατορθώματα του μεγάλου Λάρι Μπερντ!
18.8.2018 | 00:56
  Ιδιαίτερη προσοχή ζητούν τα ΕΛΤΑ από το κοινό, καθώς το τελευταίο διάστημα διακινούνται μηνύματα SMS δήθεν από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τα οποία ζητούν από τους χρήστες στοιχεία τραπεζικών καρτών και pin. Σε ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΤΑ υπογραμμίζουν ότι δεν αποστέλλουν μηνύματα που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες μέσω των οποίων ζητούνται από τους πελάτες αριθμός κάρτας και pin. «Τα ΕΛΤΑ συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μήνυμα και να το αγνοήσουν» τονίζει επίσης η ανακοίνωση, και συνεχίζει: «Η χρήση της επωνυμίας ΕΛΤΑ από τους αποστολείς των μηνυμάτων είναι παράνομη και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους».
18.8.2018 | 00:42
  Μην ξεχάσετε να τους πείτε χρόνια πολλά και να τους δείξετε την αγάπη σας. Σήμερα έχουν γιορτή... Σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου γιορτάζουν οι: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Λαύρος, Λαύρης, Λάουρος, Λαύρα, Λάουρα, Φλώρος, Φλώρης, Φλώρα, Φλωρή.
17.8.2018 | 21:35
  Το έργο αφορά τη διαμόρφωση του χώρου έμπροσθεν από το ναό του Αγίου Δημητρίου. Η μελέτη συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και εγκρίθηκε όπως προβλέπεται από τη Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας. Κατόπιν η μελέτη εγκρίθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου και την Παρασκευή 10 Αυγούστου εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του έργου από την οικονομική επιτροπή του Δήμου. Ο Προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 92.193,39 ευρώ και ο διαγωνισμός θα προχωρήσει μέσα στο Σεπτέμβριο. Η παρέμβαση αυτή θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη ενός από τα σημαντικότερα μνημεία του Δήμου μας και μαζί με το υπό εκτέλεση έργο για τη διαμόρφωση πεζοδρομίων και την ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου, θα συντελέσει στην ουσιαστική αναβάθμιση και ανάδειξη όλης της περιοχής. 
17.8.2018 | 19:16
  Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης- αίτηση Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να επιλέξετε αν θα υποβάλετε Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσετε τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας. Βήμα – Βήμα 1. Συμπληρώνω τον Αριθμό παροχής της Δ.Ε.Η. 2. Επιλέγω αν διαμένω σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία 3. Επιλέγω αν είμαι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνω τον Α.Φ.Μ. του ιδιοκτήτη 4. Συμπληρώνω τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα 5. Αποδέχομαι τους σχετικούς όρους 6. Επιλέγω υποβολή αίτησης  Δικαιούχοι του επιδόματος είναι τα φυσικά πρόσωπα που έχουν: Α) Ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ για τον άγαμο, έως  20.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο  και έως 22.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες, προσαυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Β) Ακίνητη περιουσία η αξία της οποίας δεν υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ για τους άγαμους και το ποσό των 200.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες. 2. Ποσό επιδόματος: Το ποσό επιδόματος μειώνεται κατά 50%, στα 0,125 ευρώ για κάθε λίτρο κατανάλωσης πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης. 3.  Κλιματικές ζώνες – Νομοί: ΖΩΝΗ Α: Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας Στην Α’ Κλιματική Ζώνη, η ανώτατη κατανάλωση είναι 25 λίτρα ανά τετραγωνικό, και η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κατοικία είναι 2.500 λίτρα για τον έγγαμο και 2.000 λίτρα για τον άγαμο, δηλαδή το επίδομα θα φτάνει έως τα 312,5 ευρώ  για τον έγγαμο για 100 τμ και άνω (25 λίτρα x 0,125 ευρώ x 100=312,5 ευρώ) και έως 250 ευρώ για τους άγαμους για 80 τμ (25 λίτρα x 0,125 ευρώ x 80=250 ευρώ). ΖΩΝΗ Β : Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής Στη Β’ Ζώνη, η ανώτατη κατανάλωση είναι 15 λίτρα ανά τετραγωνικό, και η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κατοικία είναι 1.500 λίτρα για τον έγγαμο και 1.200 λίτρα για τον άγαμο, δηλαδή το επίδομα θα φτάνει  έως τα 187,5 ευρώ  για τον έγγαμο για 100 τμ και άνω (15 λίτρα x 0,125 ευρώ x 100=187,5 ευρώ) και έως 150 ευρώ για τους άγαμους για 80 τμ (15 λίτρα x 0,125 ευρώ x 80=150 ευρώ). ΖΩΝΗ Γ: Αιτωλοακαρνανίας, ‘Αρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου Στη Γ’ Ζώνη η ανώτατη κατανάλωση είναι 8 λίτρα ανά τετραγωνικό, και η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κατοικία είναι 800 λίτρα για τον έγγαμο και 640 λίτρα για τον άγαμο, δηλαδή το επίδομα θα φτάνει  έως τα 100 ευρώ  για τον έγγαμο για 100 τμ και άνω (8 λίτρα x 0,125 ευρώ x 100=100 ευρώ) και έως 80 ευρώ για τους άγαμους για 80 τμ (8 λίτρα x 0,125 ευρώ x 80=80 ευρώ). ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κύθηρα και νησιά Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων. Στη Δ’ Ζώνη, η ανώτατη κατανάλωση είναι 5 λίτρα ανά τετραγωνικό, και η ανώτατη συνολική κατανάλωση λίτρων πετρελαίου θέρμανσης ανά κατοικία είναι 500 λίτρα για τον έγγαμο και 400 λίτρα για τον άγαμο, δηλαδή το επίδομα θα φτάνει  έως τα 62,5 ευρώ  για τον έγγαμο για 100 τμ και άνω (5 λίτρα x 0,125 ευρώ x 100=62,5 ευρώ) και έως 50 ευρώ για τους άγαμους για 80 τμ (5 λίτρα x 0,125 ευρώ x 80=50 ευρώ) .    
17.8.2018 | 19:16
  Το Kara Sevda είναι τουρκική δραματική σειρά που προβλήθηκε αρχικά από το τουρκικό κανάλι Star TV. Η προβολή της ξεκίνησε τον τον Οκτώβριο του 2015 στην Τουρκία σημειώνοντας τεράστια επιτυχία και μεγάλα ποσά τηλεθέασης. Έχει πάρει το βραβείο για καλύτερη τηλενουβέλα στα 45 διεθνή βραβεία Emmy που πραγματοποιήθηκαν το 2017. Στην Ελλάδα έκανε πρεμιέρα στις 12 Ιουνίου στο Mega Channel. Η τηλεθέαση της πρεμιέρας σημείωσε μόνο 9,4%, αλλά στην συνέχεια το ποσοστό έφτασε στο 21%. Παρ' όλα αυτά, η σειρά κόπηκε στον πρώτο κύκλο με σκοπό να πουληθεί μόνο σε DVD από την εταιρία Victory. Όμως τον Ιούνιο του 2018 ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε πως ανέλαβε την προβολή όλων των επεισοδίων του 2ου κύκλου κάνοντας πρεμιέρα την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018. Ο πυροβολισμός του Εμίρ, αλλά και η είδηση του θανάτου του Οζάν αλλάζουν τα πάντα στις ζωές και στις ισορροπίες των ηρώων.  Συγκεκριμένα, όπως θα παρακολουθήσουμε, η Νιχάν δεν μπορεί με τίποτα να πιστέψει πως ο αγαπημένος της αδελφός είναι νεκρός. Η ίδια πηγαίνει να τον αποχαιρετήσει για τελευταία φορά και με δάκρυα στα μάτια τον παρακαλά να σηκωθεί και να φύγουν μαζί από την αίθουσα. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές εδω Δες τι θα γίνει στο επεισόδιο στις 18 Αυγούστου Η Νιχάν έχει αρχίσει να βρίσκει την ηρεμία της μακριά από όλους, όμως η διάθεση της αλλάζει από την ξαφνική άφιξη του Εμίρ. Ωστόσο, η επίσκεψη του Εμίρ στη Νιχάν γίνεται αιτία να εντοπίσει ο Κεμάλ την κόρη του. Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον Αϊχάν, αλλά και την Ντενίζ, η σχέση της Λεϊλά και της Βιλντάν θα περάσει μια νέα δοκιμασία... 
17.8.2018 | 19:04
  Σε εφαρμογή θέτει το υπουργείο Υγείας το σύστημα παραπομπών από οικογενειακό γιατρό για επισκέψεις σε ειδικούς γιατρούς των Κέντρων Υγείας, των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η παραπομπή από τον οικογενειακό γιατρό δεν είναι υποχρεωτική (άλλωστε προς το παρόν ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού μέσα το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας βρίσκεται σε «νηπιακό» στάδιο), ωστόσο όποιος επιλέξει αυτή την οδό θα εξυπηρετείται κατά προτεραιότητα σε σχέση με τον πολίτη που θα απευθυνθεί μόνος του απευθείας στον ειδικό γιατρό.  Η παραπομπή από οικογενειακό γιατρό σε γιατρό άλλης ειδικότητας γίνεται ηλεκτρονικά, και έως την πλήρη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος από την HΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης), το σχετικό έντυπο θα εκτυπώνεται και ο πολίτης θα το πρέπει να το προσκομίσει στη Κέντρο Υγείας, το νοσοκομείο ή τον συμβεβλημένο γιατρό όπου έχει παραπεμφθεί. Για την αίτησή σας μέσω της εφαρμογής ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα: -Είσοδος στο πληροφορικό σύστημα (rdv.ehealthnet.gr), με τους κωδικούς του taxisNET και επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ. -Συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων σας (βάσει των στοιχείων που θα συμπληρωθούν θα γίνει η επιλογή του Οικογενειακού Ιατρού). -Επιλογή Οικογενειακού Ιατρού μεταξύ των διαθέσιμων. Διαθέσιμοι θεωρούνται οι Οικογενειακοί Ιατροί, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εντός του Δήμου που έχει δηλωθεί στο βήμα 2 και οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το εκ του νόμου ανώτατο όριο πληθυσμού ευθύνης. Διαβάστε όλα τα θέματα της οικονομίας ΕΔΩ Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την παράδοση της αίτησης στον Οικογενειακό Ιατρό που αναγράφεται στην αίτηση, μαζί με: -Φωτοαντίγραφο Εγγράφου Ταυτοποίησης (π.χ Δελτίο Ταυτότητας) αιτούντος. -Φωτοαντίγραφο Εγγράφου Απόδειξης Διεύθυνσης Κατοικίας ή σχετική υπεύθυνη δήλωση (πρωτότυπη). -Ειδική Περίπτωση: Για αίτηση δια νόμιμου αντιπροσώπου απαιτείται: -Βεβαίωση Οικογενειακής κατάστασης από την οποία να προκύπτει ο βαθμός συγγένειας ή -Φωτοαντίγραφο Εγγράφου δικαστικής απόφασης ορισμού δικαστικού συμπαραστάτη ή -Φωτοαντίγραφο Εγγράφου απονομής της επιμέλειας. -Μετά την παρέλευση τριμήνου, από την υποβολή της αίτησης, η διαδικασία εγγραφής ολοκληρώνεται αυτόματα από το σύστημα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του Οικογενειακού Ιατρού που έχει επιλεγεί.
17.8.2018 | 19:04
   Όλες οι ειδήσεις για το ΕΦΚΑ: Οι εισφορές Ιουλίου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, θα αναρτηθούν σε λίγες μέρες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Λογικά θα υπάρχει παράταση, της προθεσμίας καταβολής των εισφορών του μηνός Ιουλίου 2018 για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Οι βεβαιώσεις ασφαλιστικών εισφορών 2017 μη μισθωτών ασφαλισμένων, για φορολογική χρήση, είναι πλέον διαθέσιμες από τον ΕΦΚΑ. Έχουν αναρτηθεί στον ατομικό λογαριασμό κάθε ασφαλισμένου στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες σε νέα επιλογή «βεβαιώσεις ΕΦΚΑ». Επιπλέον από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ μέσω παρέχεται η δυνατότητα, έκδοσης βεβαίωσης για ασφαλισμένους που έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές εντός του έτους 2017 για χρόνο ασφάλισης που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι 31-12-2016 στους εντασσόμενους φορείς (π. ΟΑΕΕ, π. ΟΓΑ, π. ΤΣΜΕΔΕ, π. ΤΣΑΥ). Διαβάστε όλα τα θέματα της οικονομίας ΕΔΩ Οι βεβαιώσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβληθεί εντός του έτους 2017 μέσω εξαργύρωσης εργοσήμου (π. ΟΓΑ) θα αναρτηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Καταβολή δόσεων ρύθμισης οφειλετών τ. Ο.Α.Ε.Ε μέσω πάγιας εντολής Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει τους οφειλέτες του τ. Ο.Α.Ε.Ε, των οποίων οι ρυθμίσεις μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ και οι δόσεις τους καταβάλλονται μέσω "Πάγιας εντολής", ότι:  Στο πλαίσιο της πρώτης εφαρμογής της διαδικασίας είσπραξης των δόσεων από το ΚΕΑΟ, και για τις περιπτώσεις που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατέστη δυνατή η εξόφληση των απαιτητών δόσεων κατά τον μήνα Ιούλιο, οι ανεξόφλητες δόσεις θα εισπραχθούν μαζί με τη δόση του Αυγούστου, χωρίς οι καταβολές να θεωρηθούν εκπρόθεσμες.  Επισημαίνεται εκ νέου, όπως οι οφειλέτες μεριμνήσουν ώστε να υπάρχει επαρκές υπόλοιπο στο λογαριασμό τους για την είσπραξη των απαιτητών δόσεων την προηγούμενη εργάσιμη της καταληκτικής ημερομηνίας πληρωμής.
17.8.2018 | 19:03
  Σε 324 ανήλθε ο απολογισμός των θυμάτων από τις καταστροφικές πλημμύρες στην πολιτεία Κεράλα της Ινδίας - ορισμένοι από κατολισθήσεις-, ενώ περισσότεροι από 223.000 άνθρωποι έχουν βρει καταφύγιο σε 1.568 καταυλισμούς που έχουν στήσει οι αρχές, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα 17 Αυγούστου ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Πιναράγι Βιτζαγιάν, ο οποίος προειδοποίησε τους κατοίκους και για νέες καταρρακτώδεις βροχές.
17.8.2018 | 19:01
  Με δροσερό καιρό επιστρέφουν στην πρωτεύουσα την Κύριακη. Με καλό καιρό φαίνεται πως θα επιστρέψουν οι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το Σάββατο (18/08/2018) και την Κυριακή (19/08) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Ωστόσο, το σκηνικό θα «ντύσουν» τα μελτέμια του Αυγούστου. Το Σάββατο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ. Αναλυτικά, το Σάββατο στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
17.8.2018 | 19:00
  Σχολεία: Αλήθεια πότε ανοίγουν τα σχολεία; Υπάρχει κάποια στάνταρ ημερομηνία ή κάθε χρόνο ισχύει κάτι διαφορετικό; Ας δούμε! Κάθε χρόνο τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου, εκτός αν πέφτει σε Σαββατοκύριακο οπότε ανοίγουν την πιο κοντινή εργάσιμη ημέρα.   Έτσι για το διδακτικό έτος 2018-2019, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 11 Σεπτέμβρη ημέρα Τρίτη.  Αγιασμός αποκαλείται η ιδιαίτερη, έκτακτη ακολουθία της Ορθόδοξης Εκκλησίας που υπενθυμίζει τη Βάπτιση του Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό και κατά την οποία ο ιερέας καθαγιάζει το νερό με ευχές, επίκληση του Αγίου Πνεύματος και τριπλή εμβάπτιση του Τιμίου Σταυρού μέσα στο νερό. Αγιασμός σπιτιών - επιχειρήσεων - σχολείων Για την καλή τύχη του σπιτιού - επιχείρησης και την απομάκρυση κακών δαιμονίων, καλείται ιερωμένος για να τελέσει αγιασμό, ιδιαίτερα κατά τα εγκαίνια επιχείρησης και την αρχή νέας οικογένειας. Αντίστοιχα, στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς τελείται αγιασμός στα σχολεία στην Ελλάδα.
17.8.2018 | 18:52
  Στις 27 Ιουλίου,  η πανσέληνος του Ιουλίου, φώτισε τον ουρανό. Κάτι τέτοιες νύχτες, με τέτοιο φεγγάρι, που μας δίνεται η ευκαιρία να «απογειωθούμε»και να απολαύσουμε έτσι απλά έναν περίπατο σε κάποια ξεχασμένη γραφική γειτονιά είναι έτσι και αλλιώς σκέτη μαγεία. Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η Σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται «πασιφαής», δηλαδή ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος. Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό. Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Αυτό αποδεικνύει πως η Σελήνη στη φάση αυτή βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά της Γης απ' ό,τι ο Ήλιος, και όταν τα τρία αυτά σώματα βρίσκονται πάνω στην ίδια ευθεία γραμμή, ή μάλλον όσο πλησιέστερα στη γραμμή αυτή είναι δυνατό. Στην αστρονομική «γλώσσα» λέμε ότι ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε συζυγία και πιο συγκεκριμένα σε αντίθεση. Σε αυτή τη χρονική στιγμή, όπως φαίνεται από τους παρατηρητές πάνω στη Γη, το ημισφαίριο του φεγγαριού που βλέπει τη Γη φωτίζεται πλήρως από τον Ήλιο και εμφανίζεται στρογγυλό. Κατά τη φάση της πανσελήνου, η σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, που δεν είναι ποτέ ορατή από τη Γη, είναι τελείως σκοτεινή (έχει νύχτα). Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι. Η Σελήνη προκαλεί στέρηση ύπνου Μέχρι να ανακαλυφθεί ο... ηλεκτρισμός, ενδεχομένως αυτό και να ίσχυε. Προς απογοήτευση όσων το πίστευαν και το πιστεύουν ακόμα, δεν έχουν βρεθεί αξιόλογες συσχετίσεις μεταξύ της Πανσελήνου και της αϋπνίας. Οπότε, το πιο πιθανό είναι να περάσετε μια ήσυχη νύχτα κατά τη διάρκεια μιας Πανσελήνου, όπως και στις άλλες φάσεις της Σελήνης. Αυτό που θα μπορούσε να σας τις αναστατώσει είναι το... smartphone στο κομοδίνο σας ή ο έρωτάς σας. Πότε έχει Πανσέληνο το 2018 Δείτε τις αναλυτικά παρακάτω:   Πανσέληνος:       Ιανουάριος 2 2018 (περίπου στις 4:41πμ) Νέα Σελήνη:         Ιανουάριος 17 2018 (περίπου στις 4:31πμ) Πανσέληνος:       Ιανουάριος 31 2018 (περίπου στις 3:27μμ) Νέα Σελήνη:         Φεβρουάριος 15 2018 (περίπου στις 11:06μμ) Πανσέληνος:       Μάρτιος 2 2018 (περίπου στις 2:32πμ) Νέα Σελήνη:         Μάρτιος 17 2018 (περίπου στις 3:06μμ) Πανσέληνος:       Μάρτιος 31 2018 (περίπου στις 3:12μμ) Νέα Σελήνη:         Απρίλιος 16 2018 (περίπου στις 4:57πμ) Πανσέληνος:      Απρίλιος 30 2018 (περίπου στις 3:46πμ) Νέα Σελήνη:         Μάιος 15 2018 (περίπου στις 2:58μμ) Πανσέληνος:       Μάιος 29 2018 (περίπου στις 5:25μμ) Νέα Σελήνη:         Ιούνιος 13 2018 (περίπου στις 10:57μμ) Πανσέληνος:       Ιούνιος 28 2018 (περίπου στις 8:02πμ) Νέα Σελήνη:         Ιούλιος 13 2018 (περίπου στις 5:53πμ) Πανσέληνος:       Ιούλιος 27 2018 (περίπου στις 11:19μμ) Νέα Σελήνη:         Αύγουστος 11 2018 (περίπου στις 12:49μμ) Πανσέληνος:       Αύγουστος 26 2018 (περίπου στις 2:45μμ) Νέα Σελήνη:         Σεπτέμβριος 9 2018 (περίπου στις 8:43μμ) Πανσέληνος:       Σεπτέμβριος 25 2018 (περίπου στις 5:48πμ) Νέα Σελήνη:         Οκτώβριος 9 2018 (περίπου στις 6:31πμ) Πανσέληνος:       Οκτώβριος 24 2018 (περίπου στις 8:01μμ) Νέα Σελήνη:         Νοέμβριος 7 2018 (περίπου στις 5:59μμ) Πανσέληνος:       Νοέμβριος 23 2018 (περίπου στις 8:08πμ) Νέα Σελήνη:         Δεκέμβριος 7 2018 (περίπου στις 9:28πμ) Πανσέληνος:       Δεκέμβριος 22 2018 (περίπου στις 8:11μμ) Τι «φεγγάρι» είχε όταν γεννήθηκες και τι αποκαλύπτει για εσένα; Γνωρίζοντας σε ποια σεληνιακή φάση έχουμε γεννηθεί παίρνουμε πολύτιμες πληροφορίες για τον χαρακτήρα μας, τα συναισθήματα, τη συμπεριφορά και τα κίνητρα μας στη ζωή. Καθένας μας έχει ορισμένα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας, ανάλογα με το σε ποιά φάση ήταν το φεγγάρι κατά τη στιγμή της γέννησής μας. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια ορισμένων φάσεων, τείνουν να μοιράζονται ορισμένα χαρακτηριστικά με αυτούς που γεννήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για την πανσέληνο του Αυγούστου Στη Χαλκίδα θα λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι από τις 8 μέχρι τις 12 το βράδυ, στο νέο Μουσείο της Αρέθουσας, στο κάστρο του Καράμπαμπα, στην οικία Βαΐλου (Αγία Παρασκευή), στο Τζαμί του Εμίρ Ζαδέ, ενώ έχει προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο της Ξερόπολης, στο Λευκαντί. Μία θεαματική «βροχή» αστεριών το βράδυ της Κυριακής Επειδή, μάλιστα, υπάρχει Νέα Σελήνη στις 11 Αυγούστου, δηλαδή το φεγγάρι θα απουσιάζει από τον ουρανό, ο οποίος θα είναι σκοτεινός, θα είναι ευκολότερο να παρατηρήσει κανείς τα φετινά «πεφταστέρια», που θα ανταμείψουν όσους ξενυχτήσουν για να τα δουν (με αναμενόμενο ρυθμό 60 έως 70 την ώρα). Οι Περσείδες είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές βροχές διαττόντων του έτους, καθώς τα «πεφταστέρια» τους είναι γρήγορα και φωτεινά, διαθέτοντας συνήθως μακριές πύρινες «ουρές».
17.8.2018 | 18:48
   Όταν έρχεται η ώρα της επιλογής της στοιχηματικής εταιρίας στην οποία θα ρισκάρετε τα χρήματα σας, θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη μερικούς παράγοντες έτσι ώστε να λάβετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η ομάδα του site με τα πληρέστερα review για τις στοιχηματικές εταιρίες στην Ελλάδα (bookmakers.gr) μας δίνει 5 βασικές συμβουλές για να παίζετε στο ίντερνετ με ασφάλεια. 1. Η ελάχιστη πρώτη κατάθεση Η ελάχιστη κατάθεση που απαιτείται από μια στοιχηματική εταιρία για το άνοιγμα λογαριασμού σε αυτήν ποικίλλει. Κάποιες εταιρίες ορίζουν το ποσό της ελάχιστης πρώτης κατάθεσης στα 20€, ενώ άλλες στα 100€ ή ακόμη και περισσότερα. 2. Οι πρόσθετες επιλογές στοιχημάτων είναι πάντα σημαντικές Κατά την επιλογή μιας στοιχηματικής εταιρίας, οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους κυρίως τα αθλητικά στοιχήματα. Υπάρχουν ωστόσο και πολλές εναλλακτικές επιλογές που δεν προσφέρονται από όλες τις εταιρίες. Στις έξτρα αυτές αγορές περιλαμβάνονται τα δημοφιλή παιχνίδια καζίνο, οι αίθουσες πόκερ, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και τα παιχνίδια λοταρίας. Στα προσφερόμενα αυτά προϊόντα υπάρχει πάντα ορατή διαφορά μεταξύ των παρόχων και καλείστε να αποφασίσετε τι ακριβώς ψάχνετε προκειμένου να δεσμευτείτε σε μια στοιχηματική εταιρία. 3. Εξυπηρέτηση πελατών Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να παραμένετε σε αναμονή για 20 ή και περισσότερα λεπτά περιμένοντας τη λήψη βοήθειας για κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Πριν ανοίξετε ένα λογαριασμό, συνίσταται να συνομιλήσετε με τους υπεύθυνους της εταιρίας είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω μηνύματος, είτε μέσω live chat έτσι ώστε να ελέγξετε τον απαιτούμενο χρόνο ανταπόκρισης από την εξυπηρέτηση πελατών. Παράλληλα καλό θα είναι να ελέγξετε και τις γλώσσες στις οποίες πραγματοποιείται η επικοινωνία με τα αρμόδια τμήματα εξυπηρέτησης πελατών καθώς δεν είναι πάντα διαθέσιμη η μητρική σας γλώσσα. 4. Άμεση πληρωμή όταν κερδίζετε Μπορεί όλα να λειτουργούν τέλεια, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταλήγουν στα χέρια σας τα χρήματα που ενδεχομένως να κερδίσετε. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε όλες τις μεθόδους πληρωμής, τις πιθανές προμήθειες καθώς και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της ανάληψης. Αυτή τη στιγμή, οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι είναι μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών (Visa ή Mastercard) και μέσω ηλεκτρονικών πορτοφολιών (Skrill, Neteller, Paysafecard). 5. Ευκολία στις καταθέσεις Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις περιπτώσεις των καταθέσεων καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό η στοιχηματική εταιρία που σκοπεύετε να εγγραφείτε να ανταποκρίνεται στις επιλογές κατάθεσης που εσείς προτιμάτε. Η συγκεκριμένη συναλλαγή γίνεται κυρίως μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και είναι αποδεκτή από τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των στοιχηματικών εταιριών.  
17.8.2018 | 18:46
  Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετά από μια σειρά καλοκαιρινών εμφανίσεων σε πανέμορφα σημεία της Ελλάδας και της Κύπρου υποδέχεται το φθινόπωρο με μια μοναδική συναυλία στην Χαλκίδα την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 στο θέατρο ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ (πλατεία Λαού). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια του, που όλοι έχουμε κάποια στιγμή τραγουδήσει και που έχουν συνδεθεί με μερικές από τις πιο αγαπημένες στιγμές της ζωής μας: « Άγγιγμα Ψυχής», «Και θα χαθώ», «Εκδρομή», « Χωρίς αναπνοή», «Ακατάλληλή σκηνή», «Πάρτι», «Το σ’ αγαπώ», «Το καλοκαίρι μου», «Δεν φεύγω», «Αν μου τηλεφωνούσες», «Μοιάζουμε»… αλλά και το πρόσφατο άλμπουμ «Έρωτας αγκάθι» αποτέλεσμα της συνεργασίας του με την στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου. Από το τελευταίο ήδη έχουν ξεχωρίσει και παίζονται στα ραδιόφωνα της χώρας δύο υπέροχα τραγούδια, το «Σε ποιόν να πω το σ’ αγαπώ» ντουέτο με την σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη και το ομώνυμο «’Έρωτας αγκάθι» και τα δύο συνθέσεις του Μιχάλη Χατζηγιάννη.
17.8.2018 | 17:53
  Μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κρούσματα εμφανίστηκαν στην Τανάγρα, Αυλίδα, Αλίαρτο και Θήβα. Καθώς οι περιοχές κυκλοφορίας του ιού δεν μπορούν να προβλεφθούν, καλούνται οι πολίτες της Περιφέρειας να τηρούν σχολαστικά τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν: Κατάλληλα ρούχα που να καλύπτουν όσο γίνεται περισσότερο το σώμα, χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σώματος και εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών/εντομοκτόνων χώρου, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, χρήση σητών και κουνουπιέρων, χρήση κλιματισμού (ανεμιστήρων, air-condition) Απομάκρυνση συλλογών στάσιμου νερού από τις αυλές και τα μπαλκόνια (κάλυψη ή αναποδογύρισμα περιεκτών/δοχείων που συλλέγουν νερό ή ανανέωση του νερού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα). Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στους ανθρώπους κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών που μολύνονται από μολυσμένα άγρια μεταναστευτικά πτηνά. Ο ιός δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επιδημιολογία του ιού είναι σύνθετη και ως εκ τούτου θεωρείται σε παγκόσμιο επίπεδο απρόβλεπτη η κυκλοφορία του και η γεωγραφική του κατανομή σε κάθε περίοδο μετάδοσης. Το 75% – 80% των ατόμων που μολύνονται με τον ιό δεν εκδηλώνουν καθόλου συμπτώματα, περίπου 20% – 25% εμφανίζουν ήπια συμπτώματα ιογενούς συνδρομής και λιγότεροι από 1% παρουσιάζουν σοβαρότερες εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, κυρίως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση. Με πιο σοβαρή νόσηση κινδυνεύουν κυρίως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Αυτές οι ομάδες υψηλότερου κινδύνου για σοβαρή νόσηση πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστικά στην αυστηρή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια.
17.8.2018 | 17:45
  Στρώμα SIMPLE Ενισχυμένο Διαστάσεις: 90x200cm Ύφασμα Zakar Polyester-Propylene Λευκός θερμοφιξαρισμένος τάπητας απο σύμμικτες ίνες  Ελατήρια τύπου Bonnel απο ειδικά διαμορφωμένο ευρωπαϊκό αντιοξειδωτικό ατσάλι. Βρείτε το στο κατάστημα Smart Market (Ορέστη Μακρή 16, Χαλκίδα).
17.8.2018 | 17:19
  Ένα πρόγραμμα το οποίο καταγράφει τις τσούχτρες και τις μέδουσες στην Ελλάδα, δημιούργησε το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, οι πολίτες θα μπορούν πλέον, προτού εξορμήσουν για μπάνιο σε κάποια παραλία, να ελέγξουν εάν σε αυτήν υπάρχουν μέδουσες. Πως; Μέσω του Google maps. Το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας δημιούργησε έναν χάρτη που θα ανανεώνεται συνεχώς, ενώ ακόμη και οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν βάζοντας τις δικές τους καταγραφές. Τα πρώτα στοιχεία πάντως, δείχνουν ότι στον Ευβοϊκό Κόλπο έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι μέδουσες του είδους Chrysaora hysoscella.  
17.8.2018 | 11:11
  Η Wanderlust Greece, μέσα από το νέο της βίντεο, μας μυεί στον μοναδικό κόσμο της Εύβοιας και της Σκύρου. Ένα συναρπαστικό roadtrip, διάρκειας 11 ημερών, αναδεικνύει, μέσω live αναμεταδόσεων και καθημερινών social media posts, την ιδιαίτερη προσωπικότητα, τη μακροχρόνια παράδοση και τη μαγευτική φύση των αυτών των δύο ξεχωριστών νησιών της Στερεάς Ελλάδας.  Με αφετηρία την ηλιόλουστη Χαλκίδα και με wanderlust παρουσιαστή τον Γιώργο Λέντζα, το video αποκαλύπτει τα καλά κρυμμένα μυστικά των προορισμών. Καταπράσινα τοπία και κατάφυτοι ορεινοί όγκοι εναλλάσσονται με γραφικά ακρογιάλια που σου δίνουν την αίσθηση ότι εσύ τα ανακάλυψες πρώτος. Χωριά και οικισμοί που έχουν παραμείνει αλώβητοι στο πέρασμα του χρόνου. Φιλικοί και πρόθυμοι να μοιραστούν τις κρυφές ομορφιές των νησιών κάτοικοι. Καθημερινές ασχολίες και τοπικά προϊόντα που δημιουργούν και διαμορφώνουν την κουλτούρα των τόπων. Εδώ όλα είναι αυθεντικά, αληθινά και με έναν ξεχωριστό τρόπο αβίαστα ισορροπημένα. 
17.8.2018 | 11:11
  Στην φωτογραφία βλέπουμε τον μπαρμπα- Λουκιανό με το γιο του τον Ξενοφώντα... Στιγμιότυπο από τις εκλογές του....1981 μετά την ψήφο. Το Αυλωνάρι έχει πολλά αρχαία ονόματα , όπως εδώ Λουκιανός και Ξενοφώντας τον πατέρα του Λουκιανού τον έλεγαν Καλλίστρατο . Ήταν παππούς του Τάσου Γκιόκα, σύμφωνα με τον Νίκο Παππά.  Με την ευκαιρία η σελίδα avlonari such a lovely place έκανε μία μικρή έρευνα ζητώντας από τους αναγνώστες του να αναφέρουν και τα άλλα αρχαία ονόματα των κατοίκων του χωριού.! Ένα σπάνιο φαινόμενο...!! Δείτε τα αποτελέσματα. ?
17.8.2018 | 11:11
  Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων.  Η Παγκόσμια Ημέρα Φάρων καθιερώθηκε το 2003 με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ενωσης Φαροφυλάκων και γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενημέρωση των πολιτών γιά τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτικών βοηθημάτων στη ναυσιπλοία, αλλά και η προβολή του έργου που επιτελούν οι φαροφύλακες, συχνά κάτω από δύσκολες συνθήκες. Την ημέρα αυτή οι φάροι είναι ανοιχτοί για το κοινό, με την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων. Το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί, από τις 10 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, τους εξής φάρους:...    Αγ. Νικόλαος - Κέα Ακρωτήρι - Θήρα Αρκίτσα - Φθιώτιδα Μουδάρι - Κύθηρα Βρυσάκι - Λαύριο Γερογόμπος - Κεφαλονιά Γουρούνι - Σκόπελος Δρέπανο - Πάτρα Δρέπανο - Χανιά Κασσάνδρα - Χαλκιδική Κατάκολο - Ηλεία Κερί - Ζάκυνθος Κρανάη - Γύθειο Μεγάλο Έμβολο - Θεσσαλονίκη Μελαγκάβι - Λουτράκι Πλάκα - Λήμνος Κόρακας - Πάρος Κοκκινόπουλο - Ψαρά Αλεξανδρούπολη - Αλεξανδρούπολη Ταίναρο - Λακωνία Κόπραινα - Άρτα Κακή Κεφαλή - Χαλκίδα Μονεμβασιά - Λακωνία Λάκκα - Παξοί Βασιλήνα - Εύβοια Πάππας - Ικαρία Σπαθί - Σέριφος
17.8.2018 | 10:55
  Ζουν μάλιστα σε αυτήν τόσα παράξενα ζώα που όχι μόνο δεν γνωρίζεις καν την ύπαρξή τους, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο επικίνδυνα είναι για σένα. Πόσο μάλλον όταν κάθε άλλο παρά... άγρια φαίνονται. Πάρτε για παράδειγμα την τριχωτή... κάμπια της φωτογραφίας! Πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι κάτι που μοιάζει με... περουκίνι; (Αν φυσικά εξαιρέσουμε την περίφημη... σκεπαστή!) Όσο και αν το... διαβολάκι στον έναν ώμο θα σας παροτρύνει να τη χαϊδέψετε, εμείς (το «αγγελάκι» ντε) στον άλλο, θα σας συμβουλέψουμε να μην το κάνετε. Όπως επίσης και να μην ουρλιάξετε «Βοήθεια, βοήθεια, είδα μια τριχωτή κάμπια», για ευνόητους λόγους. Όχι πως υπάρχει πάντως σοβαρή πιθανότητα να δείτε τη συγκεκριμένη κάμπια ποτέ από κοντά εκεί που ζει, αλλά ΜΗΝ μπείτε στον πειρασμό να την αγγίξετε! Ο πόνος θα είναι αφόρητος...
17.8.2018 | 10:54
  Τον Ιούλιο 1983 καταγράφηκε με επίγειες μετρήσεις στο σοβιετικό Σταθμό Βοστόκ της Ανταρκτικής η χαμηλότερη επιφανειακή θερμοκρασία που έχει μετρηθεί ποτέ στη Γη, στους μείον 89,2 βαθμούς Κελσίου. Το 2010, με τη βοήθεια δορυφόρων, καταγράφηκε ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας μείον 93 βαθμών του παγωμένου αέρα ακριβώς πάνω από την επιφάνεια, στο οροπέδιο της αν. Ανταρκτικής ανάμεσα στους θόλους Άργκους και Φούτζι, σε υψόμετρο 3.800 μέτρων. Τώρα, μια νέα ανάλυση στοιχείων της περιόδου 2004-2016 δείχνει ότι σε αυτή την περιοχή, υπό ορισμένες συνθήκες, η θερμοκρασία του αέρα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους τον χειμώνα μπορεί να πέσει στους μείον 98 βαθμούς. Μάλιστα τόσο χαμηλές θερμοκρασίες δεν παρατηρήθηκαν μόνο σε ένα συγκεκριμένο σημείο, αλλά τουλάχιστον σε 100 στην ευρύτερη περιοχή του ανταρκτικού οροπεδίου.
17.8.2018 | 10:54
  Νέο τελεσίγραφο Τραμπ προς Τουρκία Νέα επίθεση κατά της Τουρκίας και νέες απειλές για περικοπές στην περίπτωση που δεν προχωρήσει η απελεύθερωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιώντας την προσφιλή σε αυτόν μέθοδο των αναρτήσεων στο Twitter. «Η Τουρκία για πολλά χρόνια εκμεταλλευόταν τις ΗΠΑ. Τώρα κρατάνε τον θαυμάσιο χριστιανό πάστορα, ο οποίος για τη χώρα μας είναι ένας σημαντικός πατριώτης όμηρος. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα για την απελευθέρωση ενός αθώου, αλλά κάνουμε περικοπές στην Τουρκία» έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε

NEWSLETTER


ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ως γνωστόν, ο έγγαμος βίος και δη ο πολυετής έγγαμος βίος, πολλές φορές πάσχει από ρουτίνα και φαντασία, με αποτέλεσμα αρκετές φορές δυστυχώς να οδηγείτε στην λήξη του. Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάμε στο περίγυρό μας, ζευγάρια τα οποία δεν έχουν καμία σχεδόν επικοινωνιακή αρμονία και ανύπαρκτη ερωτική δραστηριότητα. Μία εργαζόμενη σύζυγος και μητέρα, μετά από 25 χρόνια γάμου αποφάσισε να δημοσιεύσει την μέθοδο που εφάρμοσε και έσωσε τον γάμο της από σίγουρη διάλυση, στέλνοντάς μας μία χειρόγραφη επιστολή στην οποία μας ευχαριστεί για την συνεισφορά μας, στην λύση ενός οικογενειακού της προβλήματος. Η 45χρονη σύζυγος από την Αθήνα, ήταν ένα βήμα πριν την αίτηση διαζυγίου, λόγο της ερωτικής αδράνειας και ανεπάρκειας που υπήρχε στον γάμο της. Ο σύζυγός της είχε αρκετά μικρό πέος λόγο της στυτική δυσλειτουργίας που αντιμετώπιζε κατά την διάρκεια της επαφής, και εκσπερμάτιζε αρκετά γρήγορα λόγο της πρόωρης εκσπερμάτισης που έπασχε. Ωστόσο μεταξύ του ζευγαριού υπήρχε έντονο το στοιχείο της εκτίμησης, της αγάπης και της ερωτικής διάθεσης, αλλά η ανεπάρκεια της δράσης, έκανε το ζευγάρι να φτάσει ένα βήμα πριν την καταστροφή. Η κυρία Κ..... μαζί με τον σύζυγό της έκαναν πολλές προσπάθειες με διάφορες λύσεις, αλλά δεν είχαν ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Πριν λίγο καιρό αποφάσισε να επισκεφτεί έναν ειδικό sex coach για τέτοια θέματα, ο οποίος της έδωσε μία σειρά από συμβουλές, συμπεριλαμβανομένου και την χρήση κάποιου χημικού σεξουαλικό συμπληρώματος. Όπως μας αναφέρει η 45χρονη γυναίκα στην ευχαριστήρια επιστολή της, μετά από έρευνα που έκανε λόγο του ότι δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του συζύγου της με τα χημικά σκευάσματα. Βρήκε στην ιστοσελίδα μας ένα προϊόν που είχαμε γράψει παλιότερα κάποια άρθρα για την πραγματικά εντυπωσιακή του δράση και την 100% βιολογική του σύνθεση. Μετά από επικοινωνία που είχε με την εταιρεία η οποία διαθέτει το προϊόν στην αγορά, αποφάσισε να μπει στον κόπο να το δοκιμάσει. Σώζοντας έτσι το γάμο της. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η ιστοσελίδα μας συνετέλεσε στην ανανέωση και αναζωπύρωση ενός ζευγαριού, που υπερίσχυε η αγάπη και η εκτίμηση σε ένα θέμα ταμπού της κοινωνίας μας. Επίσης είναι συγκινητική η εμπιστοσύνη των αναγνωστών μας, και μας χαρίζει απεριόριστη δύναμη και όρεξη να συνεχίζουμε και στο μέλλον με την ίδιο ζήλο. Μπορείτε να δείτε εδώ την βιολογική μαρμελάδα που λύνει προβλήματα σεξουαλικής φύσεως και συγκαταλέγετε στα πιο εντυπωσιακά syperfoods του 21ο αιώνα. To επιστημονικό περιοδικό της (US FDA) έκανε λόγο, για το απόλυτο superfood που δημιουργήθηκε ποτέ, κάνοντας ολόκληρο αφιέρωμα στο συλλεκτικό της τεύχος που βγαίνει μία φορά τον χρόνο.   Μπορείτε να βρείτε την βιολογική μαρμελάδα εδώ!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2018 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |email επικοινωνίας info@evianews.com