Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, 01:00

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Διδακτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες για παιδιά
Πολύ συχνά τα παιδιά, όταν μένουν για πολλές ώρες στο σπίτι (για παράδειγμα στις διακοπές ή όταν ο καιρός είναι βροχερός και δεν μπορούν να παίξουν σ ε εξωτερικό χώρο), βαριούνται, με αποτέλεσμα να ξοδεύουν πολλές ώρες στο τάμπλετ ή στην τηλεόραση και να δυσανασχετούν. Ας δούμε λοιπόν αμέσως λίγους τρόπους για να περνούν τα παιδιά σας την ώρα τους ευχάριστα, και δημιουργικά μαθαίνοντας!
  1. Μάθετε στα παιδιά σας να φυσάνε τη μύτη τους. Πόσες φορές ακούσατε την ερώτηση «Πώς να ξεβουλώσω τη μύτη μου;» Μπορείτε να διδάξετε στο παιδί σας πώς να το κάνει, και μάλιστα διασκεδάζοντας! Ζητήστε του, για παράδειγμα, να σβήσει ένα κερί φυσώντας με τη μύτη. Μπορείτε ακόμη, την ώρα του μπάνιου, να του ζητήσετε να κάνει μπουρμπουλήθρες με τη μύτη ή να αφήσετε μια μπάλα από βαμβάκι σε μια επιφάνεια και να του ζητήσετε να τη μετακινήσει φυσώντας με τη μύτη!
  2.  Δείξτε τους τη φύση με τον μεγεθυντικό φακό! Δώστε στο παιδί σας έναν μεγεθυντικό φακό και λίγα φύλλα, λουλούδια, καρπούς, ακόμη και φρούτα και λαχανικά, και αφήστε το να τα παρατηρήσει. Στη συνέχεια μπορείτε να του ζητήσετε να ζωγραφίσει αυτό που είδε!
  3. «Φυτέψτε» φακές. Δείτε στο παιδί σας το θαύμα της φύσης. Ζητήστε του να βάλει φακές μέσα σε ένα κεσεδάκι με λίγο βρεγμένο βαμβάκι. Εξηγήστε του ότι οι φακές αυτές θα φυτρώσουν και βάλτε το κεσεδάκι στο δωμάτιό του για να το προσέχει. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!
  4.  Μάθετέ τους τα γράμματα! Ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Πείτε στο παιδί σας ένα γράμμα και ζητήστε του να σας δείξει στο σπίτι αντικείμενα που αρχίζουν από αυτό το γράμμα. Μπορείτε να περάσετε έτσι πολλές ώρες παίζοντας και διασκεδάζοντας και ταυτόχρονα μαθαίνοντας την αλφαβήτα.
  5. Μάθετε γεωγραφία παίζοντας. Με έναν χάρτη, πινέζες, λέξεις και εικόνες από τα αγαπημένα του ζωάκια, δείξτε του πού ζει το καθένα και στη συνέχεια, αφού τα ξεκαρφιτσώσετε, ζητήστε του να τα βάλει πάλι στη θέση τους μόνο του!
Οι παραπάνω είναι λίγοι μόνο τρόποι για να μη βαριούνται τα παιδιά σας στο σπίτι και ταυτόχρονα να κάνουν κάτι εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, μπορείτε να διαλέξετε μία ή περισσότερες από τις δραστηριότητες αυτές και να περάσετε όμορφα μαζί, αποφεύγοντας τις ατέλειωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή στο τάμπλετ. Το βέβαιο είναι ότι έχετε πια την απάντηση στην ερώτηση «Πώς να ξεβουλώσω τη μύτη μου;», όταν το παιδί σας δυσκολεύεται να κάνει αυτό που σε εμάς φαίνεται τόσο απλό και αυτονόητο. Καλή διασκέδαση!

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλύψτε στο evianews όλες τις εξελίξεις και τα θέματα για την οικονομία

Ό,τι συμβαίνει, ανεβαίνει και στο Facebook! Ακολούθησέ μας!


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]