Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 12:23

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Μαθητές από το Αλιβέρι πήγαν Ιταλία! [Φωτογραφία]
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 - 11:42:30 πμ

Η τρίτη βραχυπρόθεσμη ανταλλαγή μαθητών στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmus, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Orte της Ιταλίας.

Μετέβησαν 26 συνολικά μαθητές από την Ελλάδα, την Ολλανδία και την Ισπανία οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από οικογένειες Ιταλών μαθητών.
Από το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου συμμετείχαν οι μαθήτριες Ζαχαρούλα Κέλλη και Ρουζαλίνα Λατίποβα από την Α΄ Τάξη και Παναγιώτης Γλάρος, Κωνσταντίνα Κόλλια, Ανδρέας Λαλανίτης, Μικελιάνα Μπίτσα, Σπύρος Μαχιλάι και Αντώνης Χονδρογιάννης από τη Β΄ Τάξη. Οι έξι από τους οκτώ Έλληνες μαθητές με χαρά ξανασυναντήθηκαν με τους εταίρους που γνώρισαν στη δεύτερη ανταλλαγή μαθητών στην Ολλανδία τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη ζεστή φιλοξενία των Ιταλικών οικογενειών. Γνώρισαν τον τρόπο ζωής των Ιταλών συμμαθητών τους και συναναστράφηκαν τους Ισπανούς και Ολλανδούς εταίρους τους τόσο κατά τις πρωινές δραστηριότητες στο εξοπλισμένο σχολείο Istituto Omnicomprensivo Orte, όσο και κατά τις απογευματινές εκπαιδευτικές επισκέψεις και τις βραδινές συναντήσεις τους. Η προετοιμασία των Ιταλών συναδέλφων ήταν άψογη και οι δραστηριότητες εντός και εκτός σχολικής μονάδας πολύ ενδιαφέρουσες για τους μαθητές μας. Συνεργάστηκαν σε μεικτές ομάδες και δημιούργησαν μια ψηφιακή τουριστική μπροσούρα για διαφορετικές ηλικίες, που τους ανατέθηκε με κλήρωση, για κάποια τοποθεσία τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής του Λάτιο εξασκώντας την Αγγλική Γλώσσα και αναπτύσσοντας ψηφιακές δεξιότητες. Στο τέλος αξιολόγησαν τη συμμετοχή τους μέσω ερωτηματολογίου και παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών τους στους Ιταλούς γονείς και κηδεμόνες.

Παράλληλα με σύμμαχο τον καλό καιρό, ανακάλυψαν τα αξιοθέατα και τα φυσικά τοπία του Λάτιο της Τοσκάνης και της Ούμπρια. Πριν συναντηθούν με τις οικογένειες στο Όρτε ξεναγήθηκαν στο Κολοσσαίο, τις Αυτοκρατορικές Αγορές, την Πιάτσα Βενέτσια, την Πιάτσα Ναβόνα, το Πάνθεον, την Φοντάνα Ντι Τρέβι και την Πιάτσα Ντι Σπάνια.

Διαβάστε επίσης: 

​​Επίδομα ενοικίου 2019: Πως θα κάνεις την αίτηση;​


Διαβάστε όλα τα θέματα για την οικονομία στο newse.gr


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected] |Στοίχημα .