Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019, 11:17

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Μαθητές από τα Κριεζά βρέθηκαν στην Τσεχία
Σάββατο, 4 Μαΐου 2019 - 6:24:06 μμ

Κατά το διάστημα 1 έως και 5 Απριλίου 2019, το Γυμνάσιο Κριεζών συμμετείχε στην δεύτερη βραχυπρόθεσμη  κινητικότητα μαθητών στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ (Δράση ΚΑ2, Συμπράξεις Ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης) με τίτλο “HERE Discover International Treasure And Survive”, με θέμα την πολιτισμική μας κληρονομιά. 

Το σχολείο της Τσεχίας Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín καλωσόρισε μαθητές και καθηγητές από τις χώρες εταίρους (Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία) και τη χώρα συντονισμού (Σλοβακία). Το Γυμνάσιο Κριεζών εκπροσωπήθηκε από την κ. Ελένη Λύκου (ΠΕ06) και τον κ. Φαίδωνα Καραμπατσόλη (ΠΕ86), μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας, και τέσσερεις μαθητές του σχολείου μας. Οι μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα Τσέχικης Γλώσσας, έκαναν μάθημα Μαθηματικών σύμφωνα με την μέθοδο CLIL, και γνώρισαν την πόλη του Ζλιν καθώς και την ιστορία της, μέσα από παιχνίδι θησαυρού, με την βοήθεια ηλεκτρονικής εφαρμογής και συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους. Το παιχνίδι θησαυρού κατέληξε στον ουρανοξύστη Μπάτα, σημαντικό αξιοθέατο της πόλης, με ύψος 77.5 μέτρα.
Την επόμενη μέρα η ομάδα Erasmus+ επισκέφτηκε το κέντρο Eden, ένα μοναδικό θεματικό πάρκο στα Highlands της Τσεχίας, με σκοπό μαθητές και καθηγητές να γνωρίσουν τα τοπικά έθιμα του Πάσχα, να κάνουν Πασχαλινές κατασκευές με φυσικό και παραδοσιακό τρόπο, και να απολαύσουν το φυσικό τοπίο. Η επόμενη στάση ήταν στο Olešnice, όπου και πραγματοποιήθηκε επίδειξη χειροκίνητης εκτύπωσης σχεδίων σε καμβά. Η συγκεκριμένη μέθοδος εκτύπωσης συμπεριλήφθηκε στην λίστα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO τον Νοέμβριο του 2018. Οι μαθητές πραγματοποίησαν εργαστήριο στο σχολείο υπό την επίβλεψη καθηγητή Εικαστικών, όπου και ζωγράφισαν επάνω σε καμβά σχέδια σχετικά με το πρόγραμμα και την πολιτιστική κληρονομιά.
Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν χρησιμοποιώντας την Αγγλική Γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας, να αναπτύξουν διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων εταίρων. Συνολικά, ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική εμπειρία και αναμένουμε να ανταποδώσουμε την φιλοξενία στην επόμενη κινητικότητα που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τον Μάιο. 

Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την ΕΕ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) αποτελεί την Εθνική Μονάδα διαχείρισης του προγράμματος Erasmus+.

Διαβάστε επίσης: 

​​Επίδομα ενοικίου 2019: Πως θα κάνεις την αίτηση;​


Διαβάστε όλα τα θέματα για την οικονομία στο newse.gr


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected] |Στοίχημα .