Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, 01:49

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
Στις πλημμυρισμένες περιοχές της Χαλκίδας ο Δημήτρης Αναγνωστάκης
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 - 9:43:55 πμ
Μετά από εκτεταμένη αυτοψία και συζητήσεις με κατοίκους της περιοχής, η επίλυση ενός διαχρονικού προβλήματος που ταλανίζει την περιοχή, πρέπει να έχει κατά την κρίση των τεχνικών της παράταξής, τρείς κατευθύνσεις :

1η.  Άμεσες ενέργειες  εκτόνωσης του φαινομένου με:

Διάνοιξη-καθαρισμό των κλειστών αμπολών ιδιωτικών εκτάσεων γης αλλά και της μεγάλης αμπολής από την περιοχή Κοπανά που καταλήγει στην Λιανή άμμο. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην αμπολή που έρχεται από την «Λιχάδος»  και επίσης καταλήγει στην παραπάνω.
Συστηματική πραγματοποίηση εκτεταμένων ψεκασμών,  για τον περιορισμό της ανάπτυξης κουνουπιών, εξαιτίας της μεγάλης έκτασης λιμναζόντων υδάτων σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς χώρους, με παράλληλη ενημέρωση των πολιτών της περιοχής, για τη συμμετοχή τους και απαραίτητη συμβολή τους στο θέμα.
2η.  Μεσοπρόθεσμες  ενέργειες  έως την οριστική επίλυση του προβλήματος με συστηματική παρακολούθηση και έργα διαρκούς συντήρησης των αμπολών φυσικής ροής των υδάτων προς τη θάλασσα.

3η. Ενέργειες  οριστικής επίλυσης που σημαίνει :

Άμεση αποτύπωση και οριοθέτηση της συγκεκριμένης περιοχής, μετά των υφιστάμενων αμπολών φυσικής ροής των υδάτων προς τη θάλασσα, έλεγχος και συσχετισμός αυτής, με την υφιστάμενη και ισχύουσα κτηματογραφική αποτύπωση και το σχέδιο πόλεως.
Άμεσος Έλεγχος και πιθανή Αξιοποίηση αλλά και πιθανή πρόταση περαιτέρω Αναθεώρησης του ισχύοντος «Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής ποταμών (ΛΑΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» όπως αυτό ισχύει. (ΦΕΚ 4673 Β’ / 29-12-2017).
Κατά τα παραπάνω δύο και σύμφωνα με αυτά, εκπόνηση μελέτης και παράλληλη διερεύνηση μόχλευσης περιφερειακών πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ)  ή και από Ειδικά Προγράμματα για την Υλοποίηση των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων και την Οριστική Λύση του Προβλήματος της Περιοχής.

Διαβάστε επίσης: 

​​Επίδομα ενοικίου 2019: Πως θα κάνεις την αίτηση;​


Διαβάστε όλα τα θέματα για την οικονομία στο newse.gr


ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected] |Στοίχημα