Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 09:17
15.12.2018 | 09:16
Καθάρισαν τα χόρτα στον Δήμο Χαλκιδέων
Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά και ο Δήμος Χαλκιδέων ξεκίνησε τους καθαρισμούς. Οι καθαρισμοί γίνονται σε συνεργασία με το Τμήμα Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Χαλκιδέων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες αυτές θα επεκταθούν σε όλες τις περιοχές του Ληλαντίου.
Εύβοια: τελευταίες ειδήσεις
 • 14/12/2018 - 16:01Χαλκίδα Αγίου Ελευθερίου: Αυτό είναι το πρόγραμμα γιορτής
     Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, πανηγυρίζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, Επισκόπου Ιλλυρικού, εντός του προαυλίου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος.ΒΒ  Ακολουθεί το πρόγραμμα: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ώρα 06:00 μ.μ.: Πανηγυρικός Εσπερινός & εν συνεχεία η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Ευγενικού, Ιεροκήρυκος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.ΒΒ  ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ώρα 07:00 π.μ.: Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
 • 14/12/2018 - 15:55Χαλκίδα: Με δόσεις θα πληρώνεις τα τέλη σύνδεσης της αποχέτευσης
     Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, Β η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Χαλκίδας για καθιέρωση νέου – ευνοϊκού τιμολογίου στις συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο της αποχέτευσης.Β  Σημειώνεται ότι η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα στις συνδέσεις ακινήτων με το δίκτυο της αποχέτευσης, λειτουργούσε αποτρεπτικά προς τους καταναλωτές και κυρίως στις περιοχές όπου υπήρχαν μεγάλα οικόπεδα.Β  Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικού και στο υπάρχον κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης, μπορούν να γίνουν περίπου 2.500 συνδέσεις ακινήτων, αλλά μέχρι τώρα έγιναν μόνο 14. Βέβαια, η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει για όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Χαλκιδέων. Ασφαλώς αποτρεπτικό ρόλο έχει παίξει και η δυσμενής οικονομική κατάσταση, που έχει επηρεάσει τα ελληνικά νοικοκυριά. Για τον λόγο αυτό υφίσταται άλλη απόφαση της ΔΕΥΑΧ, που δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αποπληρώνουν με δόσεις, τη σύνδεση με την αποχέτευση.
 • 14/12/2018 - 13:12Θα κάνουν ιατρικές εξετάσεις στην Βόρεια Εύβοια
     Πρόγραμμα πρόληψης από τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ξεκινάει την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Μαστογραφία, μέτρηση οστικής μάζας και έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας είναι οι εξετάσεις στις οποίες μπορούν να υποβληθούν δωρεάν γυναίκες και άντρες. Τα ραντεβού αρχίζουν να κλείνονται από την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου. Οι κινητές μονάδες θα βρίσκονται την Δευτέρα και την Τρίτη στον Άγιο Γεώργιο Λιχάδος, την Τετάρτη στα Γιάλτρα, την Πέμπτη και Παρασκευή στα Βασιλικά.
 • 14/12/2018 - 12:51Σήμερα πληρώνει ο ΕΛΓΑ
     ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 10% των αποζημιώσεων της φυτικής παραγωγής για ζημιές του 2017 και το 100% αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου, από τον ΕΛΓΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού. Οι αποζημιώσεις αφορούν σε 64.325 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους και το συνολικό ποσό θα ανέρθει στα 16.950.613,01 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών θα κατευθύνει στον νομό Πέλλας και θα ανέρχεται σε 3.388.076,06 ευρώ, ενώ στον νομό Λάρισας θα δοθούν 1.721.756,89 ευρώ και στον νομό Ηλείας 1.468.469,08 ευρώ.
 • 14/12/2018 - 10:47Χαλκίδα: Έτοιμο το κατάστημα για το χαμόγελο του παιδιού
     Το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται στον εμπορικό δρόμο της Χαλκίδας, Αβάντων 40, θα λειτουργήσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2019, σε ωράριο καταστημάτων. Μικροί και μεγάλοι, μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε προσιτές τιμές και να χαρίσουν χαμόγελα τόσο στους φίλους και την οικογένειά τους όσο και στα παιδιά που στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού»! Γιορτινές πρωτότυπες κατασκευές, χριστουγεννιάτικα είδη και στολίδια, δώρα για μικρούς και μεγάλους που δημιούργησαν οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του οργανισμού για τη στήριξη των χιλιάδων παιδιών που μας έχουν ανάγκη.
 • 14/12/2018 - 10:21Έρχονται οι χωριστές φορολογικές δηλώσεις για τα ζευγάρια
      Ειδήσεις για την Οικονομία: Από το 2019 οι ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων. Συγκεκριμένα: «Προστίθεται διαδικαστική παράβαση που επισύρει πρόστιμο ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ στην περίπτωση που ο φορολογούμενος ή οποιοδήποτε πρόσωπο, εφόσον υπέχει υποχρέωση από τη φορολογική νομοθεσία, εκδίδει στοιχεία λιανικής πώλησης από εγκεκριμένο και μη δηλωμένο φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό κ.λπ. (άρθρα 54-55)». Στο μέτωπο των κατασχέσεων μετά την ψήφιση των νέων διατάξεων, η ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο διενέργειας φορολογικών ελέγχων, θα έχει τη δυνατότητα να απευθύνει αυτοματοποιημένα μαζικά αιτήματα παροχής πληροφοριών στις τράπεζες. Μάθε τι προβλέπεται στο newse.gr.  
 • 14/12/2018 - 10:12Οι ηλικιωμένοι από τα Ψαχνά θα πάνε στα Τρίκαλα
     Η ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ. του δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων διοργανώνει χριστουγεννιάτικη απόδραση στα Τρίκαλα. Θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της Ελλάδας, τον Μύλο των Ξωτικών για να δουν από κοντά οι επισκέπτες τις δωρεάν χριστουγεννιάτικες δράσεις. Η ημερήσια εκδρομή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 7:00πμ, η αναχώρηση θα γίνει από το Δημαρχείο Ψαχνών. Για περισσότερες πληροφορίες: Νίκη Καραγκούνη 6909944809
 • 14/12/2018 - 09:47Αστερούληδες βγαίνουν στους δρόμους της Χαλκίδας για τις ευχές παιδιών
     Πέρσι τα Χριστούγεννα, ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Δροσιάς Χαλκίδας, σκέφτηκε να κάνει μια παράλληλη δράση με το «Κάνε Μια Ευχή – Ελλάδας», ελπίζοντας να δείξει στους μαθητές ότι η προσφορά έχει πολλές μορφές και να πραγματοποιήσει έστω μια ευχή ενός παιδιού με κίνδυνο ζωής… Οι μαθητές βγήκαν στην Χαλκίδα ως «Εθελοντές Αστερούληδες» και  επικοινώνησαν  τον σκοπό τους  στον κόσμο, δίνοντας Αστέρια της Ευχής έναντι μιας δωρεάς των 2 ευρώ.   Δίπλα τους μαζεύτηκαν εθελοντικά πολλά παιδιά και μεγαλύτεροι από άλλα σχολεία της Χαλκίδας δημιουργώντας μια τεράστια ομάδα (120 περίπου) «Εθελοντών Αστερούληδων» που κατάφεραν να δώσουν 2019 αστέρια και να πραγματοποιήσουν 4,5 ευχές (4 πλήρεις και 1 μερική) πέρα από κάθε προσδοκία! Φέτος, η δράση επαναλαμβάνεται το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου με την συνδιοργάνωση των συλλόγων Γονέων Γυμνασίου και Λυκείου Δροσιάς Χαλκίδας. Ως επιβράβευση, στην Χαλκίδα θα κυκλοφορεί σε ειδική έκδοση «το Αστέρι του Γυμνασίου και του Λυκείου Δροσιάς».  Οι  «Εθελοντές  Αστερούληδες» είναι ήδη περισσότεροι και θέλουν να σπάσουν το ρεκόρ τους! Αυτή την στιγμή μαζεύονται και πάλι δίπλα τους «Αστερούληδες» και από άλλα σχολεία της Χαλκίδας και όλοι τους ελπίζουν  του χρόνου να κυκλοφορεί το «Αστέρι των μαθητών της Χαλκίδας»! Γι αυτό, αν δείτε εκείνες τις δύο μέρες τους μικρούς και μεγαλύτερους  «Αστερούληδες», είναι σημαντικό πρώτα να τους ακούσετε και μετά να τους στηρίξετε! ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕ -Α-WISH: Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Το Αστέρι της Ευχής είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται εδώ και 20 χρόνια με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχοντας καταφέρει να καλύψει περισσότερες από 600 ευχές παιδιών που το έχουν ανάγκη.
 • 14/12/2018 - 09:29Στο 6ο δημοτικό σχολείο Χαλκίδας βρέθηκε ο Μητροπολίτης
     Την Ημέρα του Παιδιού με τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας γιόρτασε ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και της Διευθύντρια του σχολείου Αλεξίας Ευγενίας Γιαμαρέλου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για τη σπουδαιότητα της παιδικής ηλικίας και τα πολύτιμα χαρίσματά της, όπως είναι η αθωότητα,ο αυθορμητισμός,η άμεση συγχώρεση των άλλων, η αγνότητα, η απροσποίητη χαρά και τόσα άλλα.
Ρεπορτάζ με Βίντεο
Όλες οι ειδήσεις
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Τα κουτάβια, όπως και τα μωράκια, χρειάζονται μεγάλη ποσότητα φαγητού για να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν σε ενήλικες. Από τη μέρα που θα γεννηθούν μέχρι και την ηλικία των έξι μηνών θα τρώνε δύο με τέσσερις φορές όση ποσότητα τρώει ένας ενήλικας σκύλος για να μεγαλώσουν υγιή. Μάλιστα, μετά τη πρώτη εβδομάδα ζωής τους θα πρέπει να παίρνουν ένα με δύο γραμμάρια ανά κιλό κάθε μέρα του αναμενόμενου βάρους ενός ενήλικα σκύλου. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα γερμανικό ποιμενικό κουτάβι, θα πρέπει να παίρνει 85-140 γραμμάρια καθημερινά για να φτάσει στο μέλλον τα 35 κιλά που είναι το φυσιολογικό. Τί είδους τροφή πρέπει να τρώνε;   Γενικά, τα κουταβάκια χρειάζονται πιο πλούσια τροφή σε πρωτεϊνη, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και λίπος απ’ότι ένας ενήλικας σκύλος, για να αναπτυχθούν ομαλά. Οι σκυλοτροφές ειδικά για κουτάβια πρέπει να το αναγράφουν πάνω στη συσκευασία, για να δηλώνεται η θρεπτική τους αξία. Επίσης,  πολλές εταιρείες περνούν τα προϊόντα τους από πολλούς ελέγχους για να σιγουρευτούν ότι είναι ιδανικά για την υγεία των κατοικίδιων ζώων.   Δεν είναι απαραίτητο όλες οι εταιρείες να παράγουν τροφές πολύ υψηλής ποιότητας και να πληρούν όλες τις θρεπτικές προδιαγραφές, παρά μόνο τις ελάχιστα απαραίτητες. Βασικά ό,τι  πληρώσεις παίρνεις στον τομέα της αγοράς οπότε, αν πληρώσεις κάτι παραπάνω θα πάρεις τροφή υψηλότερης ποιότητας και απόδοσης συστατικών απ’ότι αν προτιμήσεις κάποια φθηνότερη μάρκα.   Το καλύτερο θα ήταν να προτιμάτε ‘’τροφή ειδικά για κουτάβια’’ για να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι θα περιέχει όλα τα απαραίτητα και παραπάνω θρεπτικά συστατικά για την υγεία του κατοικιδίου σας πάντα με τη σύμφωνη γνώμη και τις συμβουλές του κτηνίατρου. Βέβαια και οι τροφες που αναγράφουν ότι είναι ιδανικές ‘’για όλες τις ηλικίες’’ κάνουν τη δουλειά τους, αρκεί η ποιότητα των συστατικών τους να είναι ενδεδειγμένη.     Λάβετε σοβαρά υπόψιν τις ιδιαίτερες ανάγκες της φυλής του σκύλου σας αν θέλετε να είστε σωστοί και ακριβείς. Ο τύπος τροφής για μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων βοηθά τα πιο μεγαλόσωμα κουτάβια να αναπτύσσονται βαθμιαία, για να δυναμώσουν σωστά τα οστά και οι αρθρώσεις τους παρέχοντας τους διαφορετική ποσότητα θρεπτικών ουσιών. Αντίθετα, οι τύποι τροφής για μικρόσωμους σκύλους παρέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά σε μικρότερη μορφή λιχουδιάς και κροκέτας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μεταβολισμού τους. Φυσικά, για τα σκυλιά μεσαίου μεγέθους οι παρασκευαστές τροφών στοχεύουν κάπου στη μέση. Πόση ποσότητα;   Όπως είπαμε και παραπάνω, τα κουταβάκια έχουν ανάγκη μεγάλη ποσότητα ξηράς τροφής, αλλά μη το παρακάνετε κάνοντας τα υπέρβαρα. Το μυστικό για να παραμένουν στα φυσιολογικά τους κιλά είναι να μπορείτε να διακρίνετε τα πλευρά και τη μέση τους όταν τα κοιτάτε από ψηλά, κάτι που ισχύει για όλες τις ράτσες, είτε μεγαλόσωμες, είτε μικρόσωμες. Πάνω στη συσκευασία της ξηράς τροφής σκύλου αναγράφεται η ποσότητα που πρέπει γενικά να ακολουθείτε και αν έχετε τυχόν απορίες μη διστάσετε να ρωτήσετε κάποιον κτηνίατρο. Κάθε πότε να ταϊζω το κουτάβι μου;     Τα κουτάβια από 8-12 εβδομάδων κανονικά τρώνε τρεις με τέσσερις φορές μέσα στη μέρα. Ωστόσο, αν το πρόγραμμα σας δεν σας επιτρέπει να είστε πολλές ώρες στο σπίτι μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό σε δύο φορές στη μέρα και όση ποσότητα θα μοιράζατε σε τέσσερα γεύματα την ίδια ακριβώς θα μοιράσετε σε δύο.   Μετά την ηλικία των 6 μηνών θα πρέπει να μειώσετε τα γεύματα του ημερησίως και αντί για τέσσερα θα του δίνετε δύο γεύματα. Συγχρόνως πρέπει να μειώσετε και τη ποσότητα του φαγητού του ακολουθώντας τις συμβουλές που αναγράφονται στη συσκευασία της σκυλοτροφής και ό,τι σας έχει πει ο κτηνίατρος σας.    Γενικές πληροφορίες για τα κουτάβια. Οι μεγαλόσωμες ράτσες χρειάζονται πιο αργή και συνεχόμενη ανάπτυξη για να αποφύγουν μελλοντικά ορθοπεδικά προβλήματα, όπως είναι η δισπλασία των γοφών. Καλύτερα να επιλέγετε τροφή για μεγαλόσωμα ή για ενήλικα σκυλιά, αλλά αυτό που επείγει είναι να μην τους δίνετε υπερβολικά πολλή πρωτεϊνη, λίπος και θερμίδες. Μικρόσωμοι αλλά στρουμπουλοί σκύλοι, όπως τα παγκς, πρέπει εξίσσου να καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες και συγκεκριμένες τροφές, γιατί και αυτοί οι σκύλοι είναι επιρρεπείς σε δυσπλασία των γοφών. Καλό θα ήταν το κατοικίδιο σας να ακολουθεί ένα πρόγραμμα στη διατροφή του και να μην αφήνετε φαγητό στο μπολ του για να τσιμπολογάει συνέχεια. Εξαιρεση αποτελούν τα τσιουάουα που συνήθως πάσχουν από υπογλυκαιμίες, οπότε δεν πειράζει να αφήνετε πολύ μικρή ποσότητα φαγητού στο μπολ τους αν τυχόν παραστεί ανάγκη. Αποφύγετε να πετάτε φαγητό στο σκύλο σας όταν κάθεστε στο τραπέζι, γιατί του δίνετε θάρρος να παρακαλάει συνεχώς για τσιμπολόγημα.  Βρείτε φαγητό για το κουταβάκι σας καθώς και ότι άλλο χρειάζεται από αξεσουάρ,συμπληρώματα διατροφής και παιχνίδια στο Petvet24 – Pet shop με ένα κλικ όλα τα προϊόντα μας στην πόρτα σας.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2018 newse.gr (Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ.: 141984522000) | Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected]
loading...