Ακολουθήστε μας στο:
Τελευταία ενημέρωση:
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, 01:14

Θέλετε να γκρεμιστεί η δημοτική αγορά;
Συμφωνώ απόλυτα
Διαφωνώ
Δεν με ενδιαφέρει
Ψήφισε
ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙΑ

Είναι ένα θέμα που το διαβάζουμε στο cnn.gr και αφορά και δήμους της Εύβοιας...

Το πρώτο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσουν είναι η συγκρότηση πλειοψηφίας στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Οι εκλογές έγιναν φέτος με το σύστημα της απλής αναλογικής. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια διανέμονται αναλογικά με τα ποσοστά που πήραν οι συνδυασμοί στον πρώτο γύρο.

Στο δεύτερο γύρο οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν πήραν μπόνους εδρών όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Κατά συνέπεια, σε όποιον δήμο και περιφέρεια είχαμε δεύτερο γύρο, οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν έχουν απόλυτη πλειοψηφία συμβουλίων. Επομένως, θα πρέπει να αναζητήσουν συμμαχίες με τους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς.

Η καλή εκδοχή είναι αυτές οι συνεργασίες να έχουν προγραμματικό χαρακτήρα. Η κακή είναι να γίνουν πεδίο παζαριών για θέσεις ευθύνης στη διοίκηση. Η κατάσταση μπορεί να περιπλακεί περισσότερο από το ότι έχουμε πολλούς συνδυασμούς που έχουν εκλέξει 1 ή 2 συμβούλους.

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλύψτε στο evianews όλες τις εξελίξεις και τα θέματα για την οικονομία

Ό,τι συμβαίνει, ανεβαίνει και στο Facebook! Ακολούθησέ μας!


ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Copyright ©2019 newse.gr (Γ.Ε.ΜΗ.:141984522000)| Επικοινωνήστε μαζί μας |Διαφήμιση|email επικοινωνίας [email protected] |Στοίχημα .